O Tour de Fun organizaciji


Sportsko udruženje Tour de Fun osnovao je Ivan Stević 2017. godine. Ivan je profesionalni biciklista i četvorostruki učesnik Olimpijskih igara.

Sportsko udruženje osnovano je u želji za pozitivnom afirmacijom i promocijom svih vidova biciklizma, kao i u cilju organizacije sportskih i rekreativno-turističkih manifestacija, događaja i povezivanja biciklista iz zemlje i regiona.

Udruženje u ovom trenutku broji preko 500 aktivnih članova iz zemlje i inostranstva.

Tour de Fun tim organizovao je više sportskih manifestacija, među kojima se izdvaja učešće u organizaciji međunarodne Gran Fondo biciklističke trke koja je prvi put u Beogradu organizovana 2017. godine.

Organizovani su brojni timski odlasci na slična međunarodna takmičenja, kao i obilasci poznatih turističko-biciklističkih destinacija u zemlji i regionu

Redovno se organizuju grupni otvoreni biciklistički treninzi, širom Srbije, a u cilju promocije biciklizma kao zdravog načina života.

Sportsko udruženje Tour de Fun je organizator jedinstvenog sportsko-rekreativnog događaja Tour de Kop koji se održava na Kopaoniku od 2019. godine.

O osnivaču


Ivan Stević rođen je u Beogradu, 12. marta 1980. godine. Biciklizmom počinje da se bavi ’90. godina u OBK Beograd. Kao junior počinje da se takmiči na domaćim trkama i ostvaruje zapažene rezultate.

Na Olimpijskim igrama učestvovao je prvi put u Atini 2004. godine, a tu sezonu je obeležio je i višestrukim pobedama na trkama u Italiji, kada je u prvih pet dana poznate biciklističke trke Giro D’Italia nosio majicu najboljeg stranog vozača.

Sa učešćem na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine zvanično i završava svoju profesionalnu karijeru i započinje novu životnu i profesionalnu avanturu. Posvećuje se trenerskom poslu i postaje selektor biciklističke reprezentacije Srbije od 2016. do 2018. godine.

Sportsko udruženje Tour de Fun osniva 2017. godine, a u martu 2019. godine postaje i član COACHSAVIC tima kao trener biciklizma.

Saznajte Više