Žig Biciklom do škole je zaštićen kod Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije.

Cilj nam je da obučimo sve druge razrede u Republici Srbiji.

Projekat Biciklom do škole je zamišljen kao edukativni projekat za decu uzrasta od 3 do 5 godina, kao i za decu drugih razreda osnovne škole. Prvi korak je odlazak u vrtiće i upoznavanje dece sa osnovama saobraćaja. Nakon toga i sama organizacija trke sa guralicama. Drugi korak su deca drugog razreda osnovne škole od 7 do 10 godina, kada učimo vožnju bicikla na poligonu spretnosti.

Sve ovo ima za cilj, da kada sa 12 godina pustimo decu u saobraćaj, da budemo sigurni u njihove sposobnosti na dva točka.

Pre nego što dopustimo svojoj deci da u školu putuju biciklom bez pratnje, roditelji traba da budu uvereni da je to za decu sigurno, a deca traba da znaju da je bicikl za njih jedna od mogućnosti.

Biciklističke obuke u školama imaju za cilj promovisanje kulture vožnje bicikla na putu u školu, kako bi deca biciklizam doživela kao dobar i zabavan način prevoza, roditelji kao siguran i pre svega, zdrav izbor za svoju decu, a lokalna samouprava i školska uprava podržale taj izbor ulaganjem u infrastrukturu i razne druge inicijative u vezi sa biciklizmom.

"Deca su naša najveća investicija."

Ivan Stević

Četvorostruki učesnik Olimpijskih igara u drumskom biciklizmu i zaštitno lice projekta Biciklom do škole.

Projekat Biciklom do škole podržali

BICIKLOM DO ŠKOLE

Podrži i ti,  jer ovo moramo zajedno.

KONTAKTIRAJ NAS