Šumadija Tour-sr

Bajk, vino i spa
Veličina grupe: 5-10
Cena: 825 €
dana: 6
uključeno
  • 5 dana vožnje uz prateće vozilo, vodiča i transfer stvari
  • 5 punih pansiona, 6 doručka, 5 ručkova, 5 večera

  • 6 noćenja u jedinstvenim i pažljivo odabranim smeštajima 3*

  • 300 km seoskih i lokalnih puteva sa niskim intenzitetom saobraćaja. Prosečno oko 55 km/dan.

  • Veličina grupe 5-10 plus lider

  • Transfer od Beogradskog Aerodroma do Beograda u oba smera

  • E-bajk rent opcija

Povezane ture

Da li ste ikada putovali kroz vreme na biciklu? Ne? Pa sada možete sa nama!

Naša 6-to dnevna vođena ciklo avantura će Vas odvesti od Beograda preko slikovitih vinogrdima prekrivenih proplanaka “Balkanske Toskane”-Šumadije obilazeći usput tradicionalne vinarije i značajna istorijska mesta. 

Vozićemo se vekovima starim putevima vina kroz uvek očaravajuću prirodu i preko nekih od najčuvenijih mesta i vidikovaca u Srbiji.

Hranićemo se u provernim  restoranima, domaćim i lokalnim specijalitetima dok za smeštaj biramo vanredne i autentične etno konake  I komplekse apartmana u potpuno prirodnom okruženju. Verujemo da će Vam zajedničke i  posebno organizovane akustične večeri takođe ostati u dugom i lepom sećanju.

Cilj ove avanture je da na dva točka okusite i osetite neke od najboljih stvari koje nam Srbija može dati. Divnu prirodu, izuzetnu hranu, slikovito istorijsko nasleđe a biće tu i još po nečega.

*Trasa ove ture prolazi preko blago brdovitih (valovitih) terena
sa par srednje zahtevnih brdskih uspona u dužini 4-7km. Bazična fizička kondicija je dobrodošla. Za svakog kome neki od uspana bude suviše zahtevan dostupni su i naši e-bajkovi, po zahtevu, akao i vozilo podrške koje Vam stoji na rapolaganju u svakom trenutku. Kako će mo posle uspona voziti umerenim nizbrdicama u 99% slučajeva asfaltiranim putevima, osnovna veština i praksa vožnje nizbrdo je preporučljiva. Svakako naši iskusni vodiči vas mogu uputiti i u male tajne i trikove vožnje.

** Za grupe sa specifičnim zahtevima možemo, po zahtevu unapred dodatno prilagoditi trasu i putovanje.

May – September

May 20 – May 26 2019

June 24 – June 30 2019

July 15 – July 21 2019

August 26 – September 1 2019

September 09 – September 15 2019

CENA: Uskoro

Dobrodošli

Nakon sastanka grupe na Aerodromu i smeštaju u Beogradu, idemo u zajednički obilazak centra grada i grandiozne gradske tvrđave Kalemegdana . Koja je više od 2.000 godina staro gradsko utvrđenje a naš vodič će Vam predstaviti neke od najinteresantnijih istorijskih događaja i momenata. Nakon toga spuštamo. Sve do čuvenog Beogradskog priobalja gde ćemo večerati.

Ruta: 100% zabave i šetnje. Noćenje uključeno. 3* vila

Hrana: Nije uključeno

52 km

Naša ciklo avantura putovanja kroz vreme počinje iz Orašca, do koga bi se iz Beograda dovezli našim Van i putničkim vozilima sa opremom i biciklima. *Za učesnike koji žele do Orašca doći svojim vozilima  odakle bi se pridružili avanturu, obezbeđen je siguran parking za vozila kao i povratak na kraju ture.

Sa pogledom na vinogradima prekrivene proplanke Šumadije vozimo i približavamo se Bukulji na čiji se vrh penjemo asfaltnim putem (8km sa 5%prosečnog nagiba). Na vrhu pravimo kraću pauzu, nakon čega spustom na drugu stranu nastavljamo vožnju valovitim obrioncima planine Venčac panoramskim lokalnim putevima.

Pre pauze u Vinariji  Aleksandrović do koje dolazimo na 35-tom kilometru saznaćemo I zašto su baš Ovalna soba Bele kuće kao i većina centralnih trgova mnogih svetskih prestonica izrađeni baš od mermera iz Venčačkih rudnika.

Nakon pauze i po želji degustacije vina na ljupkoj terasi vinarije Aleksandrović nastavljamo vožnju do kraljevskog grada Oplenca. Obilazak uz stručno vodiča jednog od najlepše oslikanih crkava hrama Svetog Đorđa kao i kompletnog kraljevskog kompleksa Oplenac je uključeno.

Lakši ručak i vožnju valovitim seoskom putem nastavljamo do prelepog Bukovičkog parka u Aranđelovcu.

Odsedamo u jedinstvenim etno vajatima u sklopu kojih je I tradicionalni restoran u čijoj mirnoj bašti uživamo uz specijalitete nacionalne kuhinje kao I nezaobilazne tamburaše.

Ruta: 52 km valovito (1.100 mnv) 90% asfalt 10% odličan makadam

Obroci: doručak, ručak, večera

Ulaznica za Kraljevski kompleks Oplenac uključena

65 km

U koliko Vam je 1 dan bio lakši za vožnju, danas smo pripremili rutu za pamćenje u kojoj će i napredni vozači moći ispitati svoje limite.

Nakon bogatog domaćinskog doručka sa pogledom na šumadijske proplanke prevozimo se do vrha Rajca odakle biciklima započinejmo vožnju panoramskim obroncima spustom od 18km do Takova i muzeja II srpskog ustanka.

Odatle krećemo uspon na Suvobor na čijem vrhu nas očekuje zaslužena pauza i ručak u prirodnom ambijentu.

Punih stomaka vozimo se asfaltnim lokalnim putem niz predivne obronke Suvobora do našeg konačišta Eko kompleksa Koštunići, gde će mo se smestiti u jedinstvenim apartmanima bačvama. Uveče nas na terasi pored jezera očekuje večera bogata domaćim i organskim specijalitetima.

Trasa: 65 km lagano valovito sa 1 brdskim usponom na Suvobor (1.200 mnv) 97% asfalt 3% dobar makadam

Obroci: Doručak, ručak, večera 

55 km

Nakon organskog doručka pokraj jezera Eko kompleksa, vreme je da krenemo u pohod na Kablar i meander Zapadne Morave.

Iz Eko kompleksa započinjemo vožnju bajkovitim lokalnim putevima do podnožja Kablara do čijeg vrha nas deli uspon od (8km sa prosečnih 6%nagiba). Možda zvuči izazovno ali pogled sa vrha je vredan napora.

Dalje uskim šumovitim i panoramskim putevima se spuštamo i vozimo uz meander obalom Zapadne Morave, prolazeći pored nekoliko manastira Srpske Svete gore. Pauzu pravimo na vidikovcu iznad Morave.

Dalje lokalnim putem do Čačka gde na čeka vruće Čačansko jagnjeće pečenje u restoranu na obali reke.

Nakon ručka prevozimo se vozilima do naše sledeće destinacije Vrnjačke banje, gde popodne možete provesti uživajući u spa momentima nekog od wellness centara, dok nas uveče očekuje provod na zajedničkoj večeri.

Trasa: 55 km lagano valovito sa 1 brdskim usponom na Kablar (1.245 mnv) 90% asfalt 10% dobar makadam

Obroci: Doručak, ručak, večera 


25km adrenalin rafting + 46km bike ride

Vreme je da podignemo nivo adrenalina!

Prevozimo se do obližnjeg kanjona reke Ibar kako bi uživali u rafting avanturi visokog napona. Sva potreban oprema i skiperi su obezbeđeni.

Nakon spusta od 25km kroz rečne brzake i bukove vraćamo se na naše drage bicikle. Ali ne pre nego ručamo i presvučemo se u tradicionalnom etno restoranu na obali Ibra.

Današnja vožnja nas vodi obroncima planine Goč direktno do našeg smeštaja u Vrnjačkoj banji. Usput možemo posetiti velelepni manastir Žiča.

Za večeru nas očekuju lokalni specijaliteti uz akustičnu atmosferu lokalne poznate kuće vina. (Na našoj Avgustovskoj turi imaćemo priliku i učestvovati u čuvenom Vrnjačkom karnevalu)

Trasa: 25 km adrenalinski rafting + 45 km ravno i lagano valovito (552mnv) 100% asfalt

Obroci: Doručak, ručak, večera 

87 km

Nakon ugodna dva dana u Vrnjačkoj Banji pred nama je najduža vožnja obroncima i udolinama Gledićkih planina.

Na našoj vožnji slikovitim predelima posetićemo dva značajna manastira i jednu vinsku kuću. Vozićemo se nekim od najstarijih srpskih sela i zaseoka, dok će mo pauzu praviti u etno kući muzeju.

Nizbrdo putevi nas dovode do Kragujevca, prestonice Šumadije, gde će mo uživati u zasluženom odmoru i ručku u prelpoj šumi i restoranu na obali jezera.

Vozilima se prevozimo (1,5 sat vožnje) do Beograda. Nakon smeštanja u našu Beogradsku vilu, očekuje nas verujemo nezaboravni večernji provod u Beogradu.

Trasa: 87 km valovito i brdovito, sa tri osrednja uspona. 100% asphalt.

Obroci: Doručak, ručak, večera

Beograd sa reka

Preporučujemo da ukoliko možete rezervišete popodnevni let i povratak iz Beograda, sobzirom da imamo još interesantnih stvari da Vam pokažemo. Odveli bi vas u relaksirajuću vožnju Beogradskim ureženim rečnim obalama do jedinstvenog starog Zemuna gde bi u nekom od restorana na obali Dunava imali ručak.

Stari grad Zemun nekadašnji granični grad Austro-Ugarske monarhije a u koliko ste željni još vožnji i avantura, naša Dunavska ruta će biti odličan izbor da se upoznate sa ostalim lepotama utvrđenima i istorijskim zaostavštinama ovog dela najveće evropske reke Dunava.

Obroci: Doručak

Transfer do Beogradskog Aerodroma uključen