Danube Tour-sr

Upoznajte Srbiju na dva točka
Veličina grupe: 5-10
Cena: 725 €
dana: 6
uključeno
  • 5 dana vožnje uz vozilo podrške i profesionalnog mehaničara
  • 5 punih pansiona (doručak ručak večera)

  • 5 noćenja u jedinstvenim i pažljivo odabranim smeštajima

  • 300-325 km (60km prosek dnevno) uglavnom ravnim prelepim seoskim putevima niskog intenziteta saobraćaja. 

  • Veličina grupe 5-10 plus lider

  • Transfer od Beogradskog Aerodroma do Sremske Mitrovice u oba smera

  • E-bajk rent opcija

POVEZANE TURE

Dobro došli na našu tradicionalnu, laganu rutu koja je predviđena za sve generacije, od 16-86 godina! Veći deo rute je ravna I prolazi kroz veoma bitan istorijski deo Balkana. Tokom ove petodnevne ture otrićete jedan deo Srbije duž toka Dunava sa interesantnim delovima rimske, turske, mađarske I srpske istorije, manastirima, crkvama, dobrim putevima, prelepim predelima, prirodom I sve to praćeno odličnom tipičnom srpskom hranom I pićem.

April – Oktobar

10. April – 14. april 2019.

1. maj – 5. maj 2019.

29. maj – 2. jun 2019.

12. jun – 16. jun 2019.

10. jul – 14. jul 2019.

21. avgust – 25. avgust 2019.

18. septembar – 22. septembar 2019.

9. oktobar – 13. oktobar 2019.

CENA: Uskoro

Dobrodošli!

Nakon sastanka grupe, u smestaju/aerodrom, I provere opreme, popodne vas vodimo u obilazak centra grada pešačkom zonom do grandiozne beogradske tvrdjave Kalemegdan na ušću reka Dunava I Save.  Naš prijatelj I vodič će Vam opisati I dočarati neke od najitneresantnijih događaja I priča iz preko 2000 godina stare istorije ovog jedinstvenog grada utvrđenja.

Uz pogled na zalazak sunca spuštamo se na široko poznatu Beogradsku river obalu, gde ćemo uživati u zajednčkoj večeri sa pogledom na beogradske mostove, splavove I rečne obale. Iskoristićemo priliku da razgovaramo o detaljima ture I odgovarama na vaša pitanja I zahteve.

Transfer Aerodrom-smeštaj po zahtevu. Nocenje

Ruta: 100% fun as a real Belgradian ☺ byfoot

Obroci: Uključena večera

60km

Naš drugi dan počinjemo u jednom od najstarijih gradova u Evropi, Sremska Mitrovica ili Sirmium tokom Rimske imperije. Čak deset Rimskih imeratora je rođeno u Sremskoj Mitrovici ili samoj okolini. Ovaj predivan mali grad sa ogromnom istorijom odiše i dobrom hranom , eto i razloga da ovde i ručamo. Posle kraćeg obilaska rimskih iskopina i dobre kafe krećemo na vožnju. Na putu do Novog Sada prelazimo planinu Fruška Gora , a potom i sam Dunav skelom. Posle kraće vožnje po centru grada idemo na brzo tuširanje i pravac večera koja nas očekuje u jednom od najboljih restorana na obali Dunava.

75km+15km

Vreme je za doručak na Petrovaradinu, staroj novosadskoj tvrđavi. Drugi grad po veličini u Srbiji poznat je po svojoj lepoti i istoriji. Ovaj grad sa odličnom energijom je idealno mesto da se posle dobre kafe uputimo na vožnju. Ravna i Lagana vođnja dovodi nas do prirodnog rezervata Carska Bara. Idealno mesto da se predah , uživa u ambijentu i ruča u etno restoranu. Posle ručka imamo transfer do Vršca, grada vina i vetra. Kratka ali zanimljiva vožnja od vrha vršačkog brega do centra grada. Tuširanje, kraća šetnja i pravac lokalna vinarija koja je tradicionalni domacin.

Ruta 2a

Ruta 2b

65km+25km(opciono)

Čeka nas još jedan interesantan dan sa 2 kraće vožnje. Prva je do skele koja nas prevozi na drugu stranu Dunava , širokog preko 6km. Posle skele nastavljamo sa našom vožnjom do Srebrnog Jezera. Idealno mesto za pauzu za ručak. Kraći transfer do Golupca, našeg domaćina na obali Dunava( opciono biciklom 25km). Posle obilaska Manastira TUmane idemo do još jednog autentičnog restorana sa odličnom hranom.

Ruta 3

84km

Posle obilaska Golubačke trvđave krećemo lagano putem Smedereva. Smederevo još jedan prelep gradić sa bogatom srpskom istorijom. Posle obilaska jedne od najvećih tvrđava u Evropi nastavljamo uživanje u restoranu na samoj obali Dunava. Pakovanje i pravac Beograd, srce Balkana. Obilazak druge po veličini pravoslavne crkve u evropi, Sveti Sava i kraća šetnja divna su uvertira za večeru u centru grada na staroj kaldrmi.

40km

Vreme je da otkrijemo Beograd danju. Složićete se  najbolji način za to je naravno biciklom. Vožnju po centru grada, biciklističkim stazama duž reka i još mnogo toga završavamo na beogradskom moru-Jezeru Ada. Na ovom predivnom mestu i jednom od simbola grada, ručamo i uživamo u poslednjim trenucima ove divne ture.

Nažalost vreme je za rastanak ali se nadamo da ćete nam se pridružiti na našoj Šumadija biciklo,vino i spa avanturi. Imajte u vidu da vas na ovoj turi očekuje više izazovnih staza i brda, stoga morate malo više da trenirate!!!